5 singles om te beluisteren #51

© Koen Keppens

De kerstman komt vroeg voor fans van Burial, die op de valreep van 2013 een ep (en single) uitbrengt. Ook het dameskwartet Warpaint verblijdt ons met een nieuwe voorsmaakje uit hun tweede album.

Burial – Hiders

De kerstman komt vroeg voor fans van Burial, die ons op de valreep van 2013 verblijdt met een ep-release. Rival Dealer telt drie tracks, dit Hiders is een scherpe bocht in ’s mans oeuvre, maar toch ook weer 100 procent Burial.

Warpaint – Biggy

Tweede sneak peek in het nieuwe, tweede album van Warpaint, dat op 20/1 verschijnt. Turquoise wolkjespop met een rozig randje, alsof mister sandman met vanillesuiker strooit. Droom zacht.

Adult Jazz – Springful

Een gospelintro, hotsende, botsende percussieritmes, een krinkelig gitaartje, nonchalante maar net binnen het kader passende samenzang: de officieuze opvolgers van Alt-J heten Adult Jazz, uit Leeds.

Sam Smith – Money on My Mind

Ja, waarom niet, nog maar een nieuwe single van de man voor de toekomst. ‘I don’t have money on my mind / I do it, I do it for the love’, klinkt de extatische croon van Smith. 2014 wordt zijn jaar.

Tensnake – Love Sublime

Producer Marco Niemerski alias Tensnake heeft nog eens een discobommetje in elkaar geknutseld. Met de hulp van Nile Rodgers, want die heeft de smaak na Get Lucky opnieuw te pakken. Boem!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content