5 nieuwe singles om te beluisteren #9

Flying Horseman-frontman Bert Dockx doet het met zijn soloproject Strand in het Nederlands. Beluister ook de laptoppop van Ramona Lisa en de bom (van 2014?) van RL Grime & What So Not.

RL Grime & What So Not – Tell Me
Nu al de drop van het jaar? In elk geval de meest frisse draai aan trap die we sinds lange tijd gehoord hebben. Op vier dagen tijd bijna een miljoen keer beluisterd via Soundcloud. Dit wordt een bom.

Ramona Lisa – Backwards and Upwards
Dat Caroline Polachek van Chairlift een feilloze zangeres is, wisten we. Dat ze een kleine tik van de molen heeft gekregen, moet blijken uit haar nieuwe alias Ramona Lisa en deze bevreemdende laptoppop.


Jacques Greene – No Excuse
Jacques Greene opereert op een apart plateau. House, r&b, abstracte electronica: de Canadees maakt er telkens een mooi potje van. We plukken No Excuse alvast uit zijn ep Phantom Vibrate, release 28/4.

Mac DeMarco – Brother
Wie weg was van Ariel Pinks versie van Baby en graag wegdroomt bij Connan Mockasin, zal evenzeer in zwijm vallen voor dit tweede voorschot op Salad Days, het nieuwe album van Mac DeMarco.


Strand – Dood
Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans) blijft verbazen. Strand is het akoestische soloproject van de bedrijvige Antwerpenaar, met Nederlandstalige teksten. Vinylrelease op Record Store Day, 19/4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content