34.000 bezoekers voor Laundry Day

© G.F.

De negentiende editie van Laundry Day heeft 34.000 danceliefhebbers naar de Antwerpse Linkeroever gelokt, waar ze uit de bol konden gaan op de beats van ruim 120 acts verspreid over twaalf podia.

Laundry Day begon in 1998 als een klein straatfestivalletje in de trendy Kammenstraat, maar het duurde niet lang voor het daar uit zijn voegen barstte en op zoek moest naar een grotere locatie. Na passages op het Eilandje en Nieuw-Zuid, streek het festival dit jaar voor de tweede keer neer op de terreinen aan de Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever.

Deze negentiende editie, met op de affiche namen als Netsky, Tourist LeMC, Klingande, Claptone en Discobaar A Moeder, trok 34.000 bezoekers. “We zijn zeer tevreden met die opkomst”, zegt Luc Carpentier, oprichter van Laundry Day.

“Zeker als je weet dat we dit jaar een muzikale bocht hebben ingezet qua programmatie, wat niet evident was. We lokten minder volk dan de vorige jaren, maar we willen niet het grootste festival zijn, wel één van de fijnste. En daar zijn we in geslaagd.”

Laundry Day nam zijn bezoekers dit jaar mee op een muzikale ontdekkingsreis. Naast bekende acts kon er ook van nieuw talent geproefd worden. Niet alleen techno, hardstyle, dance en house kwamen aan bod, maar even goed hiphop, R&B en minder voor de hand liggende genres.

Voorts ging het festival onder het commando van de teruggekeerde Luc Carpentier ook ‘back to the roots’ en daar hoorde een éénmalige comeback van zijn iconische vintagewinkel Naughty I bij, waar bezoekers zich een party outfit met veel glitter konden aanmeten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content