22 nieuwe namen voor Dour Festival

De organisatie van Dour heeft 22 artiesten toegevoegd aan zijn affiche. Onder de nieuwe namen vallen onder andere Paul Kalkbrenner, Raekwon, Maxïmo Park en Sick Of It All op.

Het booking team van Dour Festival draait momenteel op volle toeren. Maandag lieten ze 22 uiteenlopende namen los. Duitse technogod Paul Kalkbrenner liet vorig jaar al de Lotto Arena daveren en zal dat kunstje nog eens komen overdoen. Raekwon doet het zonder de hulp van zijn homies van de Wu-Tang Clan, maar met nieuw album “Fly International Luxurious Art” onder de arm. En ook Maxïmo Park komt zijn jongste telg voorstellen.

Ook hardcore punk krijgt een podium op Dour. Zo krijgen Sick Of It All, keetschoppers uit Queens, New York, en de energieke Cerebral Ballzy een plekje op de affiche.

Zoals gewoonlijk wordt er ook veel aandacht besteed aan allerlei elektronische subgenres. Drum & bass kan nooit ontbreken op een Dour-affiche. TC, Metrik en Levela zullen de danstenten in de fik komen steken. Ook de populaire Friction, vergezeld van Linguistics, komt langs. Het hardere werk komt van The Hard Way, een samenwerking tussen pioniers Limewax, Bong-Ra en Thrasher. Doctor P is er dan weer voor de dubstepfans. Jackmaster & Oneman mixen onder projectnaam “Can U Dance” de beste houseplaten aan elkaar.

Uit een meer experimentele hoek van de elektronische muziek krijgen we Hudson Mohawke op bezoek. De man die vorig jaar nog als ‘TNGHT’ (met Lunice) het festival deed daveren, krijgt ook met zijn solowerk heel wat lovende kritieken. Meer Britten zijn er in de vorm van Totally Enormous Extinct Dinosaurs en jong talent Bondax.

Verder is er nog Détroit, het project van Franse rockers Bertrand Cantat (ex-Noir Désir) en Pascal Humbert. Nog meer Franse artiesten krijgen we in de vorm van turntablist Pfel en rappers Disiz en Joke. Onze zuiderburen spelen ook reggae: Naâman, Biga*Ranx en Dub Inc komen hun rastavibes verspreiden over de weide.

De affiche begint zo al meer vorm te krijgen, met reeds bevestigde artiesten als 65daysofstatic, Phoenix, Girls In Hawaii, Boys Noize en Noisia. Toch moeten er nog heel wat toevoegingen bijkomen. De 26ste editie van het festival vindt plaats van 17 tot en met 20 juli 2014. Een combiticket met camping kost momenteel 119 euro. Dagtickets zijn nog niet beschikbaar. (PS)

Dour 2013 aftermovie

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content