11 Grammy-nominaties voor Kendrick Lamar (en andere grote kanshebbers)

Kendrick Lamar © REUTERS

Kendrick Lamar wist maar liefst elf nominaties binnen te halen. Taylor Swift en The Weeknd wisten ieder zeven nominaties te veroveren. Ontdek ook de andere Grammy-genomineerden

Lamar is koploper en laat de andere genomineerden ver achter zich met zijn elf nominaties in negen categorieën. Een andere favoriet is de Amerikaanse popzangeres Taylor Swift. Ze werd genomineerd in drie van de vier belangrijkste categorieën van de Grammy Awards, die op 15 februari worden uitgereikt. In totaal haalde ze zeven nominaties binnen. Swift kreeg voor haar album 1989 een nominatie in de categorie album van het jaar. Voor Blank Space werd ze genomineerd in de categorieën plaat en song van het jaar. In deze twee luiken heeft ze onder meer concurrentie van Ed Sheeran.

The Weeknd is ook een grote kanshebber met zeven nominaties. De Canadese artiest strijdt onder meer mee in de categorieën album van het jaar en nummer van het jaar.

Voorts haalden Beyoncé, Pharrell Williams en Sam Smith zes nominaties binnen. Indierocker Courtney Barnett maakt dan weer kans in de categorie beste nieuwkomer.

Voor wie zich afvraagt waarom Adele niet met alle nominaties ging lopen: ze haalde de deadline niet om kans te maken op nominaties. De Britse kan dus pas volgend jaar meedingen naar Grammy’s.

In de categorie beste alternatieve plaat nemen de volgende kleppers het tegen elkaar op: Alabama Shakes met Sound & Color, Björk met Vulnicura, My Morning Jacket met The Waterfall, Tame Impala met Currents en Wilco met Star Wars.

De Amerikaanse muziekprijzenregen telt meer dan tachtig categorieën. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content