100 op 1: ‘Ne Me Quitte Pas’ is het beste Belgisch nummer

De Radio 1-luisteraars hebben ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel tot beste Belgisch nummer verkozen tijdens 100 op 1. Raymond van het Groenewoud, jarenlang op één, zakt een plaats.

Radio 1 heeft voor de elfde keer 100 op 1, de jaarlijkse hoogmis van de honderd beste Belgische liedjes, gepresenteerd. Net als vorig jaar werd de top-10 tijdens de uitzending door de luisteraars bepaald.

Op nummer één eindigde ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel. ‘Twee Meisjes’ van Raymond van het Groenewoud, dat jarenlang op het hoogste schavot stond, en ‘Eerste Sneeuw’ van Jan De Wilde, vervolledigen het podium

In totaal telt de lijst drieënveertig Nederlandstalige nummers, vijfenveertig Engelse songs, tien Franse en twee instrumentale.

Jacques Brel en dEUS zijn het best vertegenwoordigd met elk vijf songs, gevolgd door Raymond van het Groenewoud met vier en Daan met drie. In vergelijking met vorig jaar staan er dertien nieuwe songs in het klassement. De meest recente is het eerder dit jaar verschenen ‘Misunderstood’ van Douglas Firs. Het oudste liedje is ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel uit 1959. De hoogste nieuwkomer is ‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal op tweeënvijftig.

100 op 1 werd gepresenteerd door Lieve De Maeyer en Floris Daelemans. (DB)

Bekijk de volledige top 10:

1. Jacques Brel: Ne me quitte pas (2)
2. Raymond van het Groenewoud: Twee meisjes (1)
3. Jan De Wilde: Eerste sneeuw (3)
4. Wim De Craene: Tim (4)
5. Yevgueni: Als ze lacht (7)
6. Absynthe Minded: Envoi (5)
7. dEUS: Nothing Really Ends (8)
8. Arno: Les yeux de ma mere (6)
9. Gorky: Mia (9)
10. TC Matic: Oh La La La (14)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content