10 must-sees voor de festivaltoerist op Rock Werchter

Om het hoofd koel te houden in de muzikale supermarkt van Rock Werchter tippen we ook 10 bands voor de lichtvoetige festivaltoerist. Volg onze keuze, uw vierdaagse zal deugdzaam zijn.

Green Day (donderdag, 22u05, Main Stage)
Het Amerikaanse punkrocktrio mag dan al meer dan twintig jaar bezig zijn, hun energie is er niet om verminderd. In 2012 brachten ze op drie maanden tijd maar liefst drie albums uit, origineel genoemd ‘¡Uno!’, ‘¡Dos!’ en jawel, ‘¡Tre!’. Ook op een podium hebben Billy Armstrong en de zijnen nog niets panache verloren. Dat bewijst hun set van twee uur en twintig minuten.
Netsky (Live) (donderdag, 01u15, Main Stage) De Antwerpse dj is stilaan een halfgod in België en ver daarbuiten. Zijn symbiose tussen pop, dance en drum ’n bass slaagt wereldwijd aan en bombardeerde de jonge Boris Daenen tot een boegbeeld van een nieuwe stroming in het genre. Zijn liveshow op Pukkelpop was een triomftocht en en het heeft er alle schijn naar dat hij ook deze keer zal zegevieren.
Major Lazer (vrijdag, 18u, Klub C) Wie de voorbije maanden niets van Major Lazer heeft gehoord, zat waarschijnlijk in een ander sterrenstelsel. De groep rond producer Diplo baarde een tweede cd, ‘Free The Universe’ ‘(2013) en scoorde met ‘Get Free’ en ‘Watch Out For This’ twee gigantische hits. Tip: neem een regenjas, want in Klub C zal het danszweet van het plafond stromen.
Ben Howard (vrijdag, 23u15, The Barn) De nieuwste ster aan de singer-songwriterhemel gaat bij de naam Ben Howard. De Australische surfer mag na zijn geslaagde doortocht vorig jaar nog eens terugkomen om opnieuw te bewijzen dat hij meer is dan alleen zijn wereldhit ‘The Fear’.
Kings Of Leon (vrijdag, 22u, Main Stage) De familie Followill is gemaakt voor grote massa’s. Waren ‘Youth and Young Manhood’ (2003) en ‘Aha Shake Heartbreak’ (2004) bij vlagen nog ingetogen, dan hebben de drie broers en een neef met hun volgende albums alles groter, breder en richting stadions en uitgestrekte festivalweides getrokken. Verwacht u vakkundige volksmennerij en een voorproefje van hun nieuwe plaat.
Disclosure (zaterdag, 15u15, Klub C) Zo jong en nu al zo innoverend, de broertjes Guy en Howard Lawrence blazen een nieuwe wind door de electroscene. Dames, wil je jezelf volledig krom dansen, ga naar Disclosure kijken. Heren, wil je vrouwen zich volledig krom zien dansen, ga naar Disclosure kijken.
Rudimental (zaterdag, 17u05, Klub C) 4 dj’s/songwriters en een container aan pompende hits, dat is wat je kan verwachten van een Rudimentalshow. Het viertal uit Londen hebben zich stormenderhand een weg gebaand door de hitlijsten met hun album ‘Home’ (2013) en oorwurmen, zoals ‘Feel The Love’, ‘Not Giving In’, ‘Waiting All Night’.
Goose (zaterdag, 23u10, Klub C) De naam Goose is al jaren bekend in België: vier ex-Humo’s Rock Rally-winnaars uit Kortrijk. Hun liveconcept is misschien zelfs nog bekender: beginnen, niet omkijken en beuken tot de tijd om is. Maar hé, het concept ‘choco’ is mij ook al eeuwen bekend, maar toch plamuur ik er nog altijd elke ochtend mijn boterhammen mee vol.
Of Monsters And Men (zondag, 18u40, The Barn) De Mumford and Sons van IJsland. Folky, onweerstaanbaar aanstekelijk en met die typerende noordelijke melancholie. ‘Little Talks’ was een wereldhit en het album ‘Into The Woods’ ging één miljoen over de Amerikaanse toonbank, dus de druk op ‘My Head Is An Animal’ (2011) was enorm. Ga zelf kijken of de eilandbewoners de druk machtig zijn gebleven.
Editors (zondag, 23u35, Main Stage) De oerstem van Tom Smith, de breed uitgesmeerde arrangementen van de rest van de band en het Werchterse groene gras, het blijkt een gouden combinatie. Al vier keer stonden de Schotse heerschappen op hun home away from home. Voor nummer 5 brengen ze speciaal een aantal nieuwe nummers uit hun komende album.

Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content