10 Days Off is de Beste Belgische Party ooit

10 Days Off heeft een opvolger. © David Ponnet

Het ter ziele gegane tiendaagse festival 10 Days Off werd door de vaderlandse muziekliefhebbers uitgeroepen tot Beste Belgische Party Aller Tijden.

Zaterdag 8 november worden de Red Bull Elektropedia Awards uitgereikt, dat zijn de trofeeën van het vaderlandse nightlife-gebeuren en electronische muziek die elk jaar net vóór de aanvang van I Love Techno overhandigd worden. Naar goede gewoonte konden alle muziekliefhebbers ten lande afgelopen dagen hun stem uitbrengen in verschillende categorieën. De oproep voor deze editie werd opgevolgd door meer dan 21.000 mensen, een record.

Traditioneel maakt het online platform op voorhand één laureaat bekend, dit jaar is dat de primus in de categorie Beste Belgische Party Aller Tijden. En de winnaar is 10 Days Off. Uiteraard! Want wat twintig jaar geleden begon als een bescheiden tiendaags technofeestje in een leegstaand pand in het hart van de Gentse Feesten groeide uit tot een begrip bij de nachtraven der nachtraven. Een tiendaagse met hippe kleppers op de affiche en waar electronische muziek tot de essentie werd herleid.

Helaas was de 20e jubileumeditie afgelopen zomer ook de laatste, meteen het einde van een fantastisch danstijdperk. Met deze Elektropedia Award treedt 10 Days Off toe tot de hall of fame van het Belgische nachtleven. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content