Youp van ’t Hek weer onwel, onderbreekt tournee

Youp van 't Hek © Twitter

Youp van ’t Hek heeft dinsdagavond zijn try-out van de voorstelling ‘Licht’ in Middelburg na de pauze niet kunnen hervatten omdat hij zich niet goed voelde. De cabaretier zal tot nader order zijn tournee onderbreken.

Dat maakte zijn bedrijf Hekwerk bekend.

Afgelopen donderdag werd hij ook al onwel op het podium van theater De Willem in Papendrecht. Twee artsen onderzochten hem ter plekke en stelden vast dat er niets ernstigs aan de hand was. Toch was de cabaretier niet in staat verder te spelen. In het ziekenhuis is Van ’t Hek verder onderzocht, maar daar werd de oorzaak niet achterhaald. De cabaretier mocht dezelfde avond weer naar huis.

Hartritme

Nu het opnieuw mis is gegaan, heeft het impresariaat besloten de tournee uit te stellen. “Het medisch onderzoek naar de oorzaak wordt vanzelfsprekend voortgezet”, aldus Hekwerk. “Onze excuses voor eventuele ongemakken en alvast dank voor uw begrip”.

De Nederlandse cabaretier zou de volgende maanden in Nederland optreden. Vanaf april staan een aantal voorstellingen in Vlaanderen op het programma.

Eerder was bekend dat de cabaretier een afwijking aan zijn hart heeft – ‘posturale hypotensie’ – die betekent, volgens De Telegraaf, dat zijn bloeddruk lager wordt en hij hartritmestoornissen krijgt. Dat gaf eerder problemen, maar die waren, dacht men, onder controle.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content