Voor het eerst in een kwarteeuw geen zaalshow Geert Hoste

Wat is het toch? Die bijzondere chemie tussen komiek en koning? Waarom mochten hofnarren vroeger meer zeggen dan gewone onderdanen? En hoe maken stand-up-comedians daar vandaag nog altijd gebruik van? We vroegen het aan Vlaanderens koninklijk komiek nummer één, Geert Hoste. © BELGA

In 2016 zal cabaretier Geert Hoste niet door Vlaanderen trekken met een nieuwe zaalshow, zo liet zijn management donderdagavond weten in een persbericht. Ook het aanbod van de VRT om op 1 januari 2017 terug te blikken op het voorbije jaar, houdt hij nog in beraad.

De eindejaarsconferenties van Geert Hoste waren volgens zijn tourmanager Gerd Vandenbroeck 25 jaar lang goed voor uitverkochte theaters in Vlaanderen en Brussel. De komiek beleefde er bovendien zelf veel plezier aan. “Ik heb in de mooiste theaters van het land gestaan en voluit grappen verteld over dit land, zijn leiders en zijn bevolking. (…) Vlaanderen heeft me keer op keer overdonderd met een lach en applaus. Elk jaar was het publiek groter dan het jaar ervoor”, aldus Geert Hoste.

Hoste wil zich dit najaar echter graag met andere dingen bezig te houden. “Ik heb een agenda vol leuke aanbiedingen waar ik nu meer tijd voor kan vrij maken: van radio maken en opinies schrijven, tot vrijwilligerswerk bij humanitaire organisaties”, aldus Hoste. Tot eind augustus is Geert Hoste nog elke zondagavond te zien op VTM met ‘De Wetten van Geert Hoste’, en voor de VRT werkt hij aan een nieuwe reeks die vanaf oktober op het scherm komt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content