Tomorrowland-broertje in Barcelona ontruimd na grote brand

Beelden gemaakt door een aanwezige van de brand op Tomorrowland Unite in Barcelona. © Twitter

Tezelfdertijd als de grote broer in Boom wordt ook in Barcelona een Tomorrowland-festival georganiseerd, ‘Unite.’ Door een brand aan het podium werd de festivalsite zaterdagavond echter ontruimd. Op het moment van de brand waren 22.000 festivalgangers op het terrein aanwezig. Er vielen overigens geen gewonden.

De brand brak uit op het hoofdpodium omstreeks 22 uur, weet El Mundo. De brandweer had ruim een uur nodig om de brand weer onder controle te krijgen. Op het hoofdpodium was op het moment van de brand een grote pyrotechnische show aan de gang, schrijft de krant. De organisatie houdt het op een ’technisch probleem.’

‘Unite is een event georganiseerd op verschillende locaties waarbij er een live satelliet connectie wordt gemaakt naar Tomorrowland in België en er enkele top artiesten worden gelivestreamd. De lokale organisatoren van Unite zorgen daarnaast voor een muzikale invulling. Unite wordt al voor de derde keer georganiseerd en dit jaar werd er een connectie gemaakt met Israël, Malta, Duitsland, Libanon, Korea, Dubai en Spanje‘, verduidelijkt de woordvoerster van Tomorrowland in een persbericht.

Het elektronischemuziekfestival vond plaats in het Parc de Can Zam, in het noordoosten van de stad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content