Theaterstuk over Dutroux wint prijs op het Berlijnse Theatertreffen

© Reuters

De Zwitserse theatermaker Milo Rau is op het Berlijnse festival Theatertreffen in de prijzen gevallen met zijn stuk over Marc Dutroux. In “Five Easy Pieces” laat Rau kinderen van 8 tot 13 jaar oud het leven van de pedofiel en kindermoordenaar naspelen.

“Rau maakt de monsterlijke gebeurtenissen misschien niet draaglijk, maar hij maakt ze bespreekbaar en stelt zo fundamentele vragen over geweldsstructuren tussen minderjarigen en volwassenen”, oordeelt de jury. “Op die manier bejubelt Rau’s ‘Five Easy Pieces’ net wat de Dutrouxs van deze wereld willen vernietigen: de wijsheid, overtuiging en onverzettelijkheid van kinderen.”

De voorstelling is een coproductie met het Gentse kunstencentrum Campo. Het stuk werd onder meer opgevoerd tijdens het Kunstenfestival in Brussel, maar ook op buitenlandse podia van Singapore tot Rome.

De 3sat-Preis eert artiesten die een “invloedrijke, artistiek innovatieve prestatie” neerzetten, zo klinkt het op de website van het festival. Aan de onderscheiding is een som van 10.000 euro verbonden.

Lees ook: NTGent wordt vanaf nu geleid door Milo Rau, Stefan Bläske en Steven Heene

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content