Principals Aki Saito en Wim Vanlessen ontvangen Leopoldsorde van minister Sven Gatz

Els Van Steenberghe
Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz benoemde deze middag principals Aki Saito en Wim Vanlessen tot Ridder in de Leopoldsorde tijdens een werkbezoek aan Ballet Vlaanderen. Het is de eerste keer dat dansers van Ballet Vlaanderen deze eer mogen ontvangen

Aki Saito is al twintig jaar verbonden aan het Koninklijk Ballet Vlaanderen en gaf aan zowat alle heldinnen van het balletrepertoire gestalte. Zij begon haar balletopleiding in haar geboorteland Japan maar kwam door prijzen en een beurs aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen terecht. Daar ontmoette ze haar danspartner Wim Vanlessen.

Wim Vanlessen is evengoed al twintig jaar aan het huis verbonden. Hij zette, vaak samen met Saito, onvergetelijke interpretaties neer in onder meer Onegin, The Sleeping Beauty, Het Zwanenmeer en Romeo and Juliet. Net als Saito is hij ook op internationaal vlak een graag geziene gastdanser.

Beide zullen te zien zijn in Ravel, de creatie die op 28 mei 2016 in première gaat.

(EVS)

Smaakmaker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

20 jaar Aki & Wim from Ballet Vlaanderen on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content