Openluchttheater Oostende: ‘Het mag toch ook eens ergens anders zijn dan op dat strand?’

© gf

Volledig in de stijl van Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen wordt voor de maand augustus nu ook in Oostende een amfitheater gebouwd. “En er is voor elk wat wils”, zegt de Antwerpse Tom Vekemans van Lust For Live. “Een cliché, maar wel eentje dat klopt”.

Van 17 tot 31 augustus kan je in Oostende terecht voor een portie amusement zoals ze dat in Antwerpen al meer dan tien jaar doen. In samenwerking met het Openluchttheater Rivierenhof wordt namelijk ook in de koningin der badsteden een (tijdelijk) amfitheater gebouwd. Tom Vekemans, promotor van het project, geeft tekst en uitleg bij de opening van het nieuwe theater in het Maria Hendrikapark, “want het mag toch ook eens ergens anders zijn dan op het strand?”

Hoe is het concept juist ontstaan?

Vekemans: “Het idee is eigenlijk voortgekomen uit de doelgroep die we in Antwerpen wilden bereiken, namelijk een breed, maar volwassen publiek. Daarmee bedoel ik dan de mensen die vroeger naar festivals gingen, maar die nu de modder niet meer willen trotseren voor een lauwe pint, omdat ze bijvoorbeeld kinderen hebben of er gewoon uitgegroeid zijn. Die formule bleek goed te werken en daarom kwamen we op het idee om op een tweede locatie hetzelfde te doen; we zitten in het Rivierenhof nu toch al aan meer dan tien geslaagde edities.”

En dan kwam Oostende naar boven?

Vekemans: “Inderdaad. We konden kiezen: ofwel een nieuw theater bouwen ofwel eentje dat al bestond gaan inpalmen, zoals dat in Namen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het eerste, en voor Oostende, een stad die dynamiek uitstraalt. Het stadsbestuur is bijvoorbeeld al voor 2060 bezig aan de inplanting van groen. Oostende is een stad in beweging, en dat paste perfect in ons plan.”

De bedoeling is dus om de sfeer van het Rivierenhof ook naar Oostende te brengen?

Vekemans: “Ja, dat klopt. Daarom hebben we proberen na te gaan wat voor die specifieke sfeer zorgt. Conclusie: het is de beleving. Mensen willen vaak niet alleen naar muziek luisteren, maar zoeken ook sociaal contact wanneer ze de vier muren van hun huis uitkomen. Je kan met andere woorden komen relaxen in een mooie omgeving aan het water, genieten van muziek of gewoon van een pintje in goed gezelschap. In Antwerpen, en sinds dit jaar ook in Oostende.”

Waarom moeten we afzakken naar het Maria Hendrikapark?

Vekemans: “Omdat er voor elk wat wils is. Het is misschien een cliché, maar het klopt. Het programma gaat van zachte jazz en harde rock-and-roll tot een aantal toegankelijke coverbandjes. Kom je voor een concert, dan kan je de kleintjes afzetten bij de kinderanimatie. En zelfs als je geen interesse hebt in muziek, kan je de sfeer nog steeds komen opsnuiven aan de bar of op een van de gratis avondactiviteiten. We bieden dus een breed programma in de vorm van een laagdrempelig evenement op een prachtige locatie. Het mag toch ook eens ergens anders zijn dan op dat strand?” (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content