Nieuwe voorstelling Cirque du Soleil in teken van de vrouw

© Cirque du Soleil

Cirque du Soleil begint op 2 juli met haar zomertournee doorheen Europa in PortAventura, het grootste attractiepark van het continent. De 33e show van het Canadese circusgezelschap heet Amaluna en is een ode aan de vrouwelijkheid en de kracht van vrouwen.

Amaluna staat voor de combinatie van het woord ama, dat in vele talen moeder betekent, en luna (maan), het symbool van de vrouwelijkheid. Het verhaal van de nieuwe voorstelling speelt zich af op het mysterieuze eiland Amaluna dat door godinnen wordt bestuurd. Koningin Prospera leidt er de ceremonie voor de volwassenwording van haar dochter: een overgangsrite in het teken van vrouwelijkheid, wedergeboorte en evenwicht. Alles lijkt heel vredig tot het eiland getroffen wordt door een storm en er een groepje jonge mannen aanspoelt.

Amaluna, geschreven en geregisseerd door Tony-Awardwinnaar Diane Paulus is de eerste productie van Cirque du Soleil met een bijna volledig vrouwelijke cast. Deze inmiddels al 33e show van Cirque du Soleil werd dan ook opgezet als eerbetoon aan het werk en de stem van vrouwen. Paulus, onlangs door Time Magazine verkozen tot één van de meest invloedrijke mensen van 2014, stelt: “Ik wilde een show creëren waarbij vrouwen centraal staan, iets met een verborgen verhaal waarin vrouwen heldinnen zijn.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zin gekregen in zoveel vrouwelijk geweld? Dan kan je nu alvast tickets bestellen voor de Brusselse voorstellingen in september.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content