Musical ‘Fun Home’ slokop op Tony Awards

© gf

De musical gebaseerd op de autobiografische tragikomedie van de Amerikaanse schrijfster Alison Bechdel won vijf onderscheidingen tijdens de 69ste Tony-Awards. Ook actrice Helen Mirren viel (voor de eerste keer) in de prijzen.

De musical “Fun Home”, gebaseerd op de autobiografische tragikomedie van de Amerikaanse schrijfster Alison Bechdel, behoort met vijf onderscheidingen tot de grote winnaars van de 69ste Tony-Awards die in de nacht van zondag op maandag voor theater en musicals zijn toegekend.

“Fun Home” kreeg onder meer de felbegeerde prijs voor de beste musical en voor de regie. Bechdel heeft het in haar roman over volwassen worden als lesbienne in een gezin van een begrafenisondernemer. Eveneens vijf Tony’s (terwijl genomineerd in zes categorieën) waren er voor de theaterversie van de bestseller “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time” van de Britse schrijver Mark Haddon. De meest prestigieuze prijs was voor het beste theaterstuk.

De musical “An American in Paris” en een readaptatie van “The King and I” waren elk goed voor vier awards, uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York.

De 25-jarige Brit Alex Sharp won bij zijn eerste rol op Broadway, in “Curious Incident”, reeds de Tony voor de beste acteur. Zijn landgenote en Oscarwinnares Helen Mirren (69) bleek de beste actrice te zijn, voor haar rol als koningin Elizabeth II in het theaterstuk “The Audience”. Na twee vroegere nomineringen was het de eerste onderscheiding voor de actrice.

Het stuk leverde ook een prijs op voor de Britse acteur Richard McCabe die premier Harold Wilson speelt. “Skylight”, met daarin de filmsterren Bill Nighy en Carey Mulligan, won de trofee voor de beste revival van een stuk op Broadway. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content