Kommil Foo geselecteerd voor de belangrijkste cabaretprijs van de Lage Landen

© Jaap Reedijk
Els Van Steenberghe
Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Vandaag werd bekendgemaakt dat Kommil Foo met Schoft geselecteerd is voor de de Poelifinario 2016. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen

De Poelifinario en Neerlands Hoop zijn in 2003 door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) in het leven geroepen. De Cabaretprijzen 2016 worden op 25 september 2016 in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia in samenwerking met Theater PePijn.

De jury over Schoft: ‘De mens is een schoft en dat zullen we weten ook in deze veelzijdige voorstelling van de broers Raf en Mich Walschaerts. In uiteenlopende en aangrijpende scènes wordt de mens met al zijn zwakheden op de snijtafel gelegd, een beeld dat letterlijk wordt opgeroepen in de openingsscène die verwijst naar Rembrandts ‘De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp’. Kommil Foo biedt erudiete kleinkunst die troost biedt, maar ook aan het lachen maakt. Het samengaan van poëtische beelden, muziek en interactie tussen de broers is van grote klasse.’

De andere geselecteerde voorstellingen zijn De paardenpoetser van Lebbis, Tegenwind van Lenette van Dongen en Draai het eens om van NUHR. Voor de Neerlands Hoop – de prijs voor het belangwekkendste cabarettalent – zijn Eva Crutzen met Spiritus, Tim Fransen met Het failliet van de moderne tijd en Yentl en De Boer met De snoepwinkel is gesloten geselecteerd.

(EVS)

Smaakmaker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

EN

Optreden in Van Gils en Gasten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content