Harry Potter and the Cursed Child gaat naar Broadway in 2018

© Reuters

Na het gigantische succes van het toneelstuk in Londen, waar de voorstellingen uitverkocht zijn tot een eind in 2018, steekt de theaterproductie van J.K. Rowling in de lente van 2018 de Atlantische Oceaan over voor voorstellingen in het Lyric Theatre in New York.

De producers van het toneelstuk maakten dit nieuws bekend op de Pottermore site. Speciaal voor deze productie zal het Lyric Theatre volledig gerenoveerd worden – of is het in dit geval omgetoverd?

“Van zodra we op West End in première gingen, wisten we dat de vraag: ‘wanneer gaan jullie naar Broadway?’ zou volgen”, vertelt producer Sonia Friedman aan Pottermore. Dus vertrok een team in september naar New York om er de talrijke theaters te bezoeken op zoek naar een geschikte plek. Hun keuze viel op het Lyric Theatre, dat volledig omgebouwd zal worden en waarvan de huidige 1900 zitplaatsen zullen teruggebracht worden tot 1500 zitplaatsen.

“Toen ons dit project werd voorgesteld, waren we op slag wildenthousiast van de idee dat dit theater volledig zou ingericht worden in functie van the Cursed Child”, gaat Friedman verder. “Dat schept nieuwe mogelijkheden.”

Vermits in Amerika de eerste twee dagen na verschijning al een kleine 2 miljoen exemplaren van het boek werden verkocht, mag verwacht worden dat ook hier de theatertickets zullen verkopen als zoete broodjes en je misschien wel een jaar og langer op voorhand zal moeten boeken, zoals nu in Londen het geval is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content