Zweven in een stoel tegen 140 km/u

Een Finse vliegtuigfanaat ontwierp een gevleugelde stoel die tot op drie kilometer hoog kan zweven aan een snelheid van 140 kilometer per uur.

Een jetpack uit Nieuw-Zeeland hadden we al gezien, maar de merkwaardige FlyNano deed ons minstens even hard in de ogen wrijven. Een Finse vliegtuigfanaat ontwierp een gevleugelde stoel die tot op drie kilometer hoogte boven het aardoppervlak kan zweven, en dat tegen een snelheid tot 140 kilometer per uur. Opstijgen en landen dient te gebeuren van op water.

Het ding weegt inclusief elektrische- of dieselmotor, nog geen zeventig kilo: eat that Sonja Kimpen! Deze specificaties zorgen ervoor dat u er in de meeste Europese landen zonder vliegbrevet mee kunt rondsnorren. Al is het wel aanbevolen dat u toch al enige vliegervaring heeft voor u uw leven op het spel zet met dit bijna vijf meter spanwijdte tellende gevaarte. U geraakt, afhankelijk van de weersomstandigheden en het motortype, tussen de veertig en zeventig kilometer ver met een volle tank.

Eropuit vliegen met het supersonische ding is ook niet zonder financieel risico. Met een richtprijs van rond de 26 000 euro kijkt u maar beter dubbel en dik uit waar u landt en parkeert. In beperkte oplage verkrijgbaar vanaf deze zomer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content