Twitter breekt records tijdens voetbalfinale

Nog nooit werden er zoveel tweets per seconde verstuurd als tijdens de WK-finale in het vrouwenvoetbal tussen de Verenigde Staten en Japan. En Twitter heeft nog een ander feest te vieren.

Tegen het einde van de match werden in totaal zo’n 7196 berichten per seconde op Twitter geplaatst. Er is trouwens ook een nieuwe nummer twee: tijdens de slotfase van de wedstrijd tussen Paraguay en Brazilië telde de site 7166 tweets per seconde. Ter vergelijking: vorig jaar, tijdens de finale van dat andere WK voetbal, werden er elke seconde ‘slechts’ iets meer dan 3000 tweets verstuurd. Ook dit nieuwe record zal wellicht niet al te lang stand houden.

Deze cijfers zijn tekenend voor de exponentiële groei van de sociale netwerksite, die onlangs trouwens de 200 miljoenste gebruiker mocht verwelkomen. Het moge duidelijk zijn: Twitter is #winning. Waar een jaar geleden nog zo’n 65 miljoen tweets per dag werden gepost, zijn dat er vandaag ruim drie keer zo veel. Vijf jaar nadat de dienst voor het publiek werd geopend, is het een van de belangrijkste media van het hele internet geworden. In 2009 al schreef Andrew Sullivan over de democratiserende rol van Twitter, en ook tijdens de Arabische lente werd door sommige analisten gewezen op de kracht van de sociale netwerksite om het volk te verenigen. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content