Trials Evolution: solide motorfranchise

Zwaartekracht tartende machokunsten en halsbrekend stuntwerk drijven de ronkende motoren in ‘Trials Evolution’ tot het uiterste.

Trials Evolution Xbox 360 ? Microsoft / Ubisoft
GAMEPLAY 8 ? GRAFIEK 9 ? GELUID 8

ACHTERGROND

Wat destijds bijna als grap begon met een Flashspel dat gratis via een internetbrowser gespeeld kon worden, is inmiddels uitgegroeid tot een solide motorfranchise. Zowel occasionele brokkenmakers als doorgewinterde trialliefhebbers zullen er blij van worden. Trials Evolution is de tweede downloadgame voor Xbox 360, maar de eerste episode uit de reeks die zo’n volwaardig totaalpakket biedt.

CONCEPT

Als een maniakale snelheidsduivel bestijgt de speler het zadel van een motorfiets om over schansen, gapende kloven en allerlei wankele constructies te springen, vliegen en duiken. Belangrijk daarbij is het bepalen van het juiste evenwicht van de motorrijder bij het stijgen, dalen en neerkomen én het zoeken naar de juiste balans tussen optrekken en afremmen.

TRIAL & ERROR

Die zoektocht leidt meer dan eens tot pijnlijke valpartijen waarbij de speelfiguur als een lappen pop door de lucht vliegt of ergens tegenaan kwakt. De hiermee samenhangende slapsticktaferelen verlichten de pijn aanzienlijk. Explosies, ineenstortende constructies en uit de lucht vallende brokstukken maken crashen bijna een sport op zich.

VERDICT

Trials Evolution is de knapste game van de Finse ontwikkelaar RedLynx tot nog toe. De omgevingen en circuits zijn weids, divers en soms opgebouwd als doordachte puzzels. Creatievelingen kunnen hun eigen (waanzinnige) tracks ontwerpen en online delen met anderen. De moeilijkheidsgraad gaat na een tijdje frustrerend de hoogte in, maar vormt slechts een klein euvel op een voor het overige gedeelte feilloos gereden parcours.

Dimitri Dewever Focus Trakteert: Win 3x gratis downloadcodes van ‘Trials Evolution’ voor Xbox 360.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content