Trailer videogame ‘Star Trek’ vrijgegeven

Goed nieuws voor fanatieke Trekkies. Gameontwikkelaar en- uitgever Namco Bandai Games heeft een trailer vrijgegeven ter promotie van ‘Star Trek: The Game’. De 82-jarige William Shatner probeert er, weliswaar in een andere setting, af te rekenen met zijn geschubde vijand de Gorn.

In ‘Arena’, de iconische aflevering van de sciencefictionreeks uit 1967, kreeg kapitein Kirk het aan de stok met een reptielachtig wezen genaamd de Gorn. Meer dan 45 jaar later hernemen ze het gevecht waarmee de aflevering eindigde om voor eens en voor altijd de strijd te beslechten. De setting is ditmaal iets minder spectaculair: de dorre woestijn werd vervangen door een knusse huiskamer en wapens van dienst zijn geen stenen maar kussens.

Shatner haalt zijn typische vechtkunsten boven, waaronder de dubbele mep rond de oren en de slag in de nek. Maar de tand des tijds heeft van de eens zo fitte kapitein Kirk een oude knar gemaakt. Naar adem happend besluiten de iconische figuren de strijdbijl te begraven. In de ‘Star Trek’-videogame kunnen fans in de huid kruipen van Kirk en Spock en zelf een robbertje vechten tegen de Gorns.

Het reptielenras werd speciaal voor de game uitgekozen om de schurken te vertolken die de Federatie proberen over te nemen. De Gorns, die er in de beginfase uitzagen als acteurs in een groen morphsuit met een dinosauruskop, ondergingen een complete make-over. Kirk en Spock moeten het opnemen tegen meer dan vijftien verschillende subsoorten, waaronder onzichtbare en vrouwelijke Gorns.

De game wordt een singleplayer met co-op elementen en moet qua authenticiteit zoveel mogelijk aanleunen bij de films. ‘Star Trek: The Game’ komt in Europa uit op 26 april voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Ook de ‘Star Trek’-filmfranchise gaat verder met een vervolg op ‘Star Trek’ uit 2009. De twaalfde prent zal ‘Star Trek: Into Darkness’ heten en in mei in de zalen komen. (CS)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content