Touchbook met 2 aanraakschermen

Het Taiwanese merk Acer brengt een variant van het touchbook-concept op de markt: eentje met twee 14-inch aanraakschermen.

Alsof kiezen tussen een laptop, netbook of tablet tegenwoordig al niet moeilijk genoeg is, maakt Acer het u nóg lastiger. Met de Iconia 6120 geeft het Taiwanese merk een persoonlijke draai aan het touchbook-concept. Terwijl traditionele touchbooks meestal zijn opgebouwd als een tablet met aanraakscherm dat in en uit een fysiek toetsenbord kan worden geklikt, introduceert Acer een variant met twee 14-inch aanraakschermen.

Het onderste scherm kan voor uiteenlopende toepassingen ingeschakeld worden. Zo kunt u met beide handen verduiveld snel en accuraat typen op een virtueel azertyklavier – alleen als u écht extreem snel typt, zult u een verschil met een fysiek keyboard merken – en het muispijltje over het bovenste scherm navigeren met de virtuele, zij het iets te kleine muispad.

U kunt ook een webpagina, een venster van het Windows 7-besturingsysteem of een softwareprogramma openen op of verslepen naar het tweede scherm. Het met uw vinger op het scherm aanklikken van onder meer icoontjes op uw bureaublad en bladwijzers in uw webbrowww.acer.com/iconia/wser, werkt even aangenaam als bij pakweg de iPad.

Nadeel is dat het beschermglas van beide schermen na een tijdje een vingerafdrukmagneet gelijkt én ook ontzettend weerspiegelt. Vlak onder een bureaulamp of buiten in de zon werken zit er niet in. Omdat twee schermen veel stroom verbruiken, kunt u met één batterijlading slechts een goeie twee uur werken. En dan is er nog het stevige gewicht van bijna drie kilo. Kostprijs: 1 499 euro.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content