The Witcher 2: Assassins of Kings

Zwaardkunsten, magie en alchemie helpen om de moord op de koning op te lossen in het vlijmscherpe fantasyavontuur ‘The Witcher 2’.

The Witcher 2: Assassins of Kings (Enhanced Edition)

Xbox 360 ? Microsoft

GAMEPLAY 9 ? GRAFIEK 9 ? GELUID 8

ACHTERGROND

The Witcher 2 verscheen elf maanden geleden op pc en ziet nu als eerste episode uit de reeks ook het daglicht op Xbox 360. De consoleversie werd lichtjes aangepast en uitgebreid met nieuwe content – pc-gamers kunnen hun exemplaar gratis updaten. Personages, gebeurtenissen en fantasywereld zijn losjes gebaseerd op de gelijknamige cultboekenreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski.

VERHAAL

Geralt of Rivia is een Witcher, een van kinds af klaargestoomde monsterdoder met speciale krachten. Hij wordt valselijk beschuldigd van de moord op de koning, terwijl hij in werkelijkheid als diens lijfwacht optrad. Een legercommandant gelooft in Geralts onschuld en helpt hem uit de gevangenis te ontsnappen. Samen met enkele handlangers gaan ze op zoek naar de échte moordenaar. Beslissingen en daden hebben een impact op hoe het verhaal zich verder ontwikkelt.

SPEELSTIJL

Sluiptechnieken, magische foefjes, brute zwaardslagen, bommen, boobytraps én verkwikkende toverdrankjes zijn de voornaamste werkinstrumenten van de protagonist. Bij aanvaringen met belagers komt het er vaak op aan gaten te slaan in hun verdediging of de beste aanvalspositie in te nemen. Rondzwerven in de imposante spelwereld is noodzakelijk om verborgen doorgangen en schatten te ontdekken.

VERDICT

De 360-editie van The Witcher 2 is pure klasse. Zwarte humor en verstrooiende zijactiviteiten zoals het opsporen en uitschakelen van monsters, gokken met dobbelstenen én armworstelen maken dat de donkere middeleeuwse sfeer nooit te theatraal doorweegt. Zelfs na een tweede speelbeurt is het onmogelijk om alles ontdekt of beleeft te hebben. Groot(s) in zijn genre.

Dimitri Dewever

FOCUS TRAKTEERT: Win 5 x Xbox 360-edities van The Witcher 2: Assassins Of Kings.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content