The Adventures of Tintin: The Game

De eerste Kuifjegame, dat tot stand kwam in samenwerking met onder meer Steven Spielberg en Peter Jackson, is veel meer dan een marketingtool om mensen naar de bioscoop te lokken.

Multi ? Ubisoft

GAMEPLAY 8 ? GRAFIEK 7 ? GELUID 8

Achtergrond

Uitgever Ubisoft heeft een prima reputatie wat games naar films betreft. Zo volgt King Kong: The Game (2005) gedeeltelijk het originele verhaal, maar voegt het daar nog invalshoeken aan toe zodat het een compleet nieuwe ervaring wordt. Hetzelfde geldt voor het zowel in het Engels als uitzonderlijk volledig in het Vlaams te beleven Kuifjespel, dat tot stand kwam in samenwerking met onder meer Steven Spielberg en Peter Jackson.

Avontuurlijke trip Op verschillende exotische locaties kan de gekuifde reporter amokmakend schorremorrie met zijn vuisten te lijf gaan. De échte stripfan beleeft echter meer plezier aan de gewiekste aanpak. Schuilen in een houten ton en op het juiste moment tevoorschijn springen of rivalen tegen elkaar opzetten, zijn daar voorbeelden van. Er is ook ruimte voor omgevingspuzzels, platformmomenten geïnspireerd door Prince of Persia én wilde achtervolgingen.

Kuifje in beweging Het spel wint in co-op met twee spelers nog flink aan charme, terwijl de extra vrij te spelen personages de speelduur verlengen. En dan is er nog de modus met korte uitdagingen tegen de computer zoals zwaardvechten, kogels afvuren en een vliegtuig besturen.

Verdict

The Adventures of Tintin: The Game is veel meer dan een marketingtool om mensen naar de bioscoop te lokken. De authentieke sfeer van de strips, de markante visuele stijl van de film en de actie- en detective-elementen maken dit een bijzonder leuk tijdverdrijf voor Kuifjesfans en (jonge) gamers. Dat de titel in vergelijking met andere topgames grafisch achterop hinkt, speelt wellicht enkel hardcore gamers parten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content