Streamingsite We7 lanceert vanavond in België

Vanaf 28 juni, om 21 uur stipt, kunnen we legaal muziek streamen via We7. Het zou een alternatief kunnen worden voor het dubieuze Grooveshark en het steeds opnieuw uitgestelde Spotify.

We7 is een van oorsprong Brits bedrijf dat zichzelf ‘Internet Radio Plus’ noemt, en een kleine 7 miljoen nummers in de bibliotheek heeft zitten. Voor de basisversie van de dienst hoeven gebruikers niet te betalen, maar dan zijn er tussen de nummers door wel korte reclameboodschappen te horen. Op termijn zou er ook een betalende versie moeten komen, met meer mogelijkheden. We7 kan je gebruiken op een pc, maar er zijn binnenkort ook apps voor Android en IOS beschikbaar.

De lancering van We7 in ons land is in zekere zin een mijlpaal, want het is de eerste volstrekt legale muziekstreamingsite die in ons land te bezoeken is. Het veelbesproken Spotify is nog steeds niet officieel aangekondigd op de Belgische markt. Een ander alternatief is Grooveshark, maar die site werkt voornamelijk met door gebruikers geupload materiaal. Hierdoor zijn de auteursrechten niet altijd in orde.

We7 heeft naar eigen zeggen nu al 3 miljoen gebruikers, en dat zullen er alleen maar meer worden wanneer de dienst in steeds meer landen wordt gelanceerd.

Je kan We7 zelf proberen vanaf 28 juni, om 21u! (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content