Speelbal voor smartphone

De Sphero Ball is een nieuw technologisch speeltje dat vanaf eind 2011 mikt op iPhone-, iPad- en Android-gebruikers.

De Sphero Ball van het Amerikaanse Orbotix is een nieuw technologisch speeltje dat vanaf eind dit jaar mikt op iPhone-, iPad- en Android-gebruikers. Het ding ziet eruit als een ordinaire rubberen bal (met een diameter van ongeveer zeven centimeter) die zich leent tot het spelen van miniwaterpolo of het apporteren met uw hond.

Onder zijn rubberen schil bevindt zich echter een Bluetooth-ontvanger, besturingsmechaniek en led-lampjes die de bal doen oplichten en van kleur veranderen. Via een smartphone of tabletcomputer brengt u een draadloze verbinding met de bal tot stand, waarna u hem met een virtuele joystick kunt laten rollen in eender welke richting, wat extra kracht kunt bijzetten om hem over kleine obstakels te brengen en hem op commando in allerlei kleuren kunt verlichten.

De bedoeling is dat softwareontwikkelaars met verschillende minigames voor de dag komen, waarbij dit stukje speelgoed op een entertainende manier ingezet kan worden. De richtprijs van deze verder volstrekt zinloze robotische bal voor mensen met teveel vrije tijd bedraagt 99,99 dollar.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content