Sony lanceert ebook

Sony lanceert de PRS-350 e-reader, waarmee zowel boekenwurmen, studenten als zakenmensen in hun nopjes zullen zijn.

Het beeldscherm van de PRS-350 e-reader is zeer mat zodat zelfs lezen in fel zonlicht perfect zonder weerspiegelingen kan. Het geheugen biedt plaats aan meer dan duizend digitale boeken, rapporten en cursussen. Altijd handig, zo’n riante bibliotheek onder de arm. Wie zijn leesbril vergeten is, kan het lettertype van de boeken stapsgewijs uitvergroten tot absurde proporties. Met één batterijlading kunt u makkelijk twee weken lezen.

Wie graag Frans- Duits-, of Engelstalige boeken leest, zal het op prijs stellen dat er standaard twaalf woordenboeken in de Reader werden ondergebracht. Hapert er dan niets aan dit systeem? Wel, graag hadden we toch een kleurenscherm gezien, om foto’s en illustraties beter tot hun recht te laten komen. Ook reageert het aanraakscherm met een kleine vertraging op uw commando’s en is het inzoomen op omgezette PDF-documenten soms wat stuntelig.

De Reader Pocket Edition kost 180 euro. Er is ook een iets grotere versie met extra geheugenkaartslots en een aanraakpennetje verkrijgbaar voor 230 euro, maar die biedt naar onze mening niet echt een meerwaarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content