Personeel Vlaams-Brusselse Media bespreekt strategie en plannen

© gf

Een dag na de beslissing van de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media om afscheid te nemen van CEO Michel Tubbax en een werkgroep op te richten onder leiding van Jeroen Roppe, is het personeel samengekomen om de situatie te bespreken. Het personeel moet een hervormingsvoorstel voorbereiden.

Er wordt een werkgroep opgericht die op 30 juni opnieuw naar de raad van bestuur zal trekken met een voorstel voor een werkwijze tot 15 oktober.

Dat zegt TV-Brussel journalist Eric Laureys.

De raad had 15 oktober naar voor geschoven als deadline om een strategisch plan uit te werken ‘binnen een duidelijk opgegeven budgettair kader’. In afwachting van deze voorstellen zal radiozender FM Brussel blijven voortbestaan in de huidige vorm.

Nieuwe hoofdredacteur

Woensdag kwam het personeel eerst samen zonder het management. Nadien kreeg algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe een reeks kritische vragen over zijn betrokkenheid bij de genomen beslissingen. Toch blijft het personeel afwachtend positief.

Ondertussen werd redacteur Steven Van Garsse aangesteld als hoofdredacteur ad-interim bij Brussel Deze Week. Hoewel het ontslag van Anne Brumagne als onrechtvaardig wordt beschouwd, ziet het er niet naar uit dat zij zal terugkeren. Binnenkort zou de aanwervingsprocedure voor een nieuwe hoofdredacteur opgestart worden.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content