Op je computer vanop afstand

Met de nieuwe Pogoplug van Cloud Engine heb je van eender waar gemakkelijk toegang tot je computer.

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van cloud-technologie. Het online ter beschikking stellen van gegevens en bestanden om ze te delen met anderen is populairder dan ooit. Het slechts vier jaar jonge technologiebedrijf Cloud Engine uit San Francisco probeert met haar Pogoplugsysteem het aanleggen van een eigen internetwolk voor iedereen laagdrempelig en eenvoudig te maken.

De Pogoplug bestaat uit een apparaat waar u thuis of op kantoor een externe harde schijf of usb-stick mee kunt verbinden. Het apparaat zoekt vervolgens verbinding met internet via uw thuisnetwerk, waarna u via een levenslange gratis online account eender waar ter wereld, met eender welke computer, toegang krijgt tot de gegevens die bij u thuis op de harde schijf staan.

U kunt andere gebruikers ook toegang verlenen tot bepaalde mappen op uw harde schijf. Bijzonder handig om foto’s, filmbestanden, muziek, pdf’s en dergelijke meer te delen. De Pogoplug komt in vier versies. De goedkoopste ethernetversie kost 79 euro, de duurste waarbij verschillende gebruikerniveaus ingesteld kunnen worden, komt op 249 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content