Maak een skin voor je smartphone of tablet

Gadgetfreaks opgelet: sinds kort kun je op SkinMachine.be een geheel eigen cover ontwerpen voor je smartphone of tablet. Lees het hier.

Win je eigen skin! Gadgetfreaks opgelet: sinds kort kun je op SkinMachine.be een geheel eigen cover ontwerpen voor je smartphone of tablet. Ideaal om je te onderscheiden van de grijze muizen en een uitgelezen gespreksonderwerp in de vergaderzaal of aan de toog, aldus Peter Leyder, bezieler van SkinMachine.be.
Interview met bezieler Peter Leyder Vanwaar het idee voor de Skin Machine? Peter Leyder: Het concept is bedacht door de Canadese onderneming GelaSkins, zowat de moeder aller skinbedrijven, die covers liet ontwerpen door lokale artiesten. Wij denken dat er ook in België een publiek voor is. Voor ons zijn skins vooral een nieuwe communicatievorm, zowel online als offline.

Hoe zien jullie die communicatie? Leyder: Tot nu zijn smartphones, tablets of pc’s zwart of wit – heel soms eens rood. Met een skin kun je je toestel gaan aankleden en het persoonlijker maken. Mensen willen uniek zijn, kijk maar naar de vele foto’s die mensen op Facebook delen. Ook voor bedrijven, sportclubs, persagentschappen of politieke bewegingen kunnen skins interessant zijn, omdat zij er bijvoorbeeld hun logo op kunnen laten drukken.

Is elke skin dan uniek? Leyder: We zullen geen dertig exemplaren van één design maken. Als je een skin van een van onze partners kiest, zullen andere mensen die misschien ook al hebben laten drukken. Maar wij fabriceren de skin pas als er een bestand wordt besteld.

Gaan jullie net zoals GelaSkins lokale artiesten aan het werk zetten? Leyder: Graag. Ik heb vroeger in de culturele sector gewerkt, onder andere in de AB en als oprichter van Cultuurinvest. Er worden zo veel mooie dingen gemaakt die geen kanaal krijgen. Met SkinMachine willen we jonge artiesten de kans geven hun werk te laten zien. Jongeren die geloven dat ze iets moois te bieden hebben, mogen ons dus altijd contacteren.

Even praktisch: hoe creëer je een eigen skin? Leyder: Je hebt twee mogelijkheden: ofwel kies je een skin die door een van onze partners is gemaakt ofwel maak je je geheel eigen skin. Via een skineditor – de ‘create your own’-skin – kun je zelf een cover ontwerpen. Je duidt aan voor welk toestel je eentje wil bestellen en kan dan een foto of tekening uploaden. Je kunt het echt heel persoonlijk maken met bijvoorbeeld een foto van je lief, kind, vakantie of amateurvoetbalploegje.

Heb je tips voor de aspirant-ontwerpers? Leyder: Heel belangrijk: de foto moet van goede kwaliteit is en de juiste verhoudingen hebben. Let er ook op dat je bij het uploaden de foto juist plaatst. Sommige smartphones hebben cut-outs voor camera’s, en daar moet je toch rekening mee houden.

Tot slot: hoe ziet jouw skin eruit? Leyder: Mijn skin is een design van Toy Factory, gemaakt door Sam de Buysscher, die ook het decor heeft ontworpen voor de nieuwe show van Alex Agnew. Ik vind het fantastisch dat hij mee op de kar gesprongen is. Een perfect voorbeeld van hoe SkinMachine jonge artiesten de mogelijkheid geeft op verschillende platformen bekendheid te verwerven. (BDC/LK)


Maak je eigen skin op www.skinmachine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content