Leuke City Trip-camera

Casio brengt een hybride fototoestel met ingebouwde gps-toestel op de markt, specifiek ontworpen om op reis mee te nemen.

Dat Casio als merk inmiddels veel meer te bieden heeft dan rekenmachines, doordeweekse digitale polshorloges en goedkope kleuterkeyboards is sinds de introductie van de fel gesmaakte Exilim-fototoestellenserie een vaststaand feit.

Met de nieuweEX-H20G doet Casio er nog een schepje bovenop. Dit hybride fototoestel is specifiek ontworpen om op reis mee te nemen. Het heeft een ultralange batterijduur, waarbij u tot 500 foto’s kunt nemen voor u de meegeleverde Lithium-Ion batterij opnieuw moet opladen. Verder zijn de beeldresolutie van 14,1 megapixels, 24mm. groothoek objectief, 10 x optische zoom en zeer compacte afmetingen (10 op 5 cm) reuzehandig, maar op zich niets unieks.

Waar de EX-H20G mee uitblinkt, is zijn ingebouwde gps-toestel. Zo worden bij elke foto de coördinaten bewaard, zodat u achteraf perfect weet op welke locatie hij genomen is. Bovendien kunt u ook eender wanneer uw positie bepalen, een route uitstippelen of een geïntegreerde toeristische gids raadplegen die u naar bezienswaardigheden in de buurt loodst. Heeft de gps geen ontvangst? Dan kunt u overschakelen naar een digitaal kompas met bewegingssensor dat u terugbrengt tot aan uw vorige positie. Dat alles werkte prima tijdens onze testperiode.

Verwacht echter zelfs in grote steden geen ultragedetailleerde kaarten met straatnamen, want een écht gps-toestel vervangen, doet dit apparaat niet. Deze leuke City Trip-camera kost om en bij de 349 euro.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content