JVC brengt 3D videocamera op de markt

JVC springt mee op de trendy 3D-trein met de Everio GS-TD1. Deze videocamera herbergt twee ingebouwde lenzen en een uiterst gevoelige dubbele CMOS-lichtsensor.

JVC springt mee op de trendy 3D-trein met de Everio GS-TD1. Deze videocamera herbergt twee ingebouwde lenzen en een uiterst gevoelige dubbele CMOS-lichtsensor. Hiermee onderscheidt hij zich van concurrerende modellen die 3D-voorzetlenzen gebruiken, maar in se nog steeds 2D-toestellen zijn. Met het grote diafragma van maximaal f/1.2 kunnen zelfs in geringe lichtomstandigheden relatief stabiele beelden gedraaid worden. Ook scherptediepte-effecten vormen hierdoor geen enkel probleem.

De resultaten kunt u meteen op het aanraakscherm van de camera in 3D bekijken, zonder dat u hiervoor een 3D-bril nodig heeft. Handig is ook dat u uw 3D-opnamens in het standaard 3D-Blurayformaat op een goedkoop dvd-schijfje kunt branden. Uw Blu-rayspeler zal zweren dat u een Blu-rayschijf invoert.

Filmen met manuele instellingen verloopt door het onhandige menusysteem en enkele kinderziektes in de software echter niet van een leien dakje.

De richtprijs van het toestel bedraagt – haalt u even diep adem – 1999 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content