iTouch4: De pro’s & contra’s

De verschillen tussen iPod touch en de iPhone lijken steeds kleiner. Toch zijn er grote verschillen.

De ultrapopulaireiPod touch van Apple is toe aan zijn vierde generatie. Op het eerste zicht lijken de verschillen tussen het toestel en de iPhone steeds kleiner te worden. Hetzelfde besturingssysteem, een vlijmscherp Retina-aanraakscherm met een gulle resolutie van 960 x 640 pixels, draadloze internetverbinding, een ingebouwd fototoestel en de mogelijkheid tot het schieten van videoclips in 720p HD-resolutie. Alleen de mogelijkheid tot telefoneren en het lichtere gewicht van de iPod touch lijken de twee toestellen nog te onderscheiden.

Wie echter de moeite neemt om ook even onder de motorkap te gaan kijken, merkt wel dégelijk hemelsbrede verschillen op. Zo verbleken de lage resolutiesensor en bijhorende graatmagere 0,69 megapixels van het ingebouwde fototoestel van de iPod touch bij de 5 megapixels waarmee de meest recente iPhone is uitgerust. De touch mist ook een autofocus en LED-flits.

Op zich is het wel handig dat gebruikers nu eindelijk ook foto’s en video’s kunnen schieten met hun toestel, maar veel meer dan afbeeldingen in postzegelformaat voor op Facebook of online videocalls via FaceTime zitten er voorlopig niet in. De prijs van de nieuwe iPod touch start aan 239 euro voor het 8GB-model en loopt op tot 409 euro voor de 64GB-uitvoering. Via de Apple Store krijgt u er een gratis vrij te bepalen boodschap ingegraveerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content