Google lanceert digitale boekenwinkel

Gisteren lanceerde Google haar langverwachte webwinkel voor digitale boeken: Google eBooks. Voorlopig is die enkel toegankelijk in de VS.

Na Amazon en Apple, waagt nu ook internetgigant Google zich aan de markt van digitale boeken, met een internetwinkel genaamd Google eBooks. De lancering van het e-bookplatform – dat aanvankelijk Google Editions zou gaan heten – werd ruim een jaar geleden al aangekondigd, en werd ettelijke malen uitgesteld. Gisteren is de dienst eindelijk officieel gelanceerd. Voorlopig is Google eBooks enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Begin volgend jaar volgt een lancering in Europa.

Met een aanbod van drie miljoen e-books – waarvan maar liefst twee miljoen gratis te downloaden digitale boeken – is de gloednieuwe dienst van Google meteen ook de grootste webshop voor digitale boeken.

Het systeem van Google eBooks is gebaseerd op het principe van ‘in the cloud’ lezen. Google bewaart al jouw boeken in een soort internetwolk, waardoor je ze waar, wanneer en op welk apparaat je wil kan raadplegen. De enige vereiste hierbij is dat je over een internetconnectie én een Google-account beschikt.

De e-books die je via Google eBooks aanschaft kan je niet alleen online, maar ook offline lezen. Er zijn applicaties beschikbaar voor Android-toestellen, iPhones en iPads, en de digitale boeken zijn bovendien te downloaden in ePub-formaat. Op die manier kan je ze op klassieke e-readers, zoals de Kindle van Amazon, lezen.

De prijzen van de digitale boeken kunnen door de uitgevers of door Google zelf vastgelegd worden. Online boekenwinkels hebben tenslotte de mogelijkheid om Google eBooks op hun website te integreren, en zo mee in de opbrengst te delen.

Bekijk een introductiefilmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content