Gears of War in derde oorlogsversnelling

Alle goeie dingen bestaan uit drie. Dat geldt ook voor de finale episode van de sciencefiction shooterreeks Gears of War.

Gears of War 3

Xbox 360 ? Microsoft

GAMEPLAY 9 ? GRAFIEK 9 ? GELUID 9

Achtergrond Alle goeie dingen bestaan uit drie. Dat geldt ook voor de finale episode van de sciencefiction shooterreeks Gears of War. Het sluitstuk van de trilogie legt de grafische lat van zijn roemrijke voorgangers nog enkele centimeters hoger, mikt zowel op doorgewinterde schietspelfanaten als op sporadische spelers én is met zijn tot de verbeelding sprekende omgevingen en settings meer filmisch en uitgebreider dan ooit.

Overlevingsverhaal Protagonist Marcus Fenix en zijn Delta Squad strijden opnieuw tegen de wreedaardige Locust-wezens en Lambent-mutanten, die nog steeds een bedreiging vormen voor de menselijke kolonisten op de planeet Sera. Het scenario van de hand van de Britse sciencefictionauteur Karen Traviss bevat een aantal vreemde wendingen en door infantiele machopraat aangedreven dialogen, maar faalt zelden in het opbouwen van suspense en het op sleeptouw nemen van de speler.

Actiespektakel Het zogenaamde stop and pop-systeem laat het hoofdpersonage (of een van zijn sporadisch controleerbare handlangers) wederom als een lenige circusaap in één vlotte beweging over de grond rollen en vervolgens dekking zoeken achter pilaren, muurtjes en andere objecten. Op een aantal nieuwe wapens na verschilt de speelstijl niet erg veel van de vorige twee episodes. Online is er onder meer de nieuwe Beast Mode, waarbij spelers in co-op in de huid kruipen van een groep buitenaardse insectachtigen om er de mensheid mee in de pan te hakken.

Verdict Het uitsluitend op Xbox 360 speelbare Gears of War 3 is een beklijvend adrenalineavontuur boordevol onvergetelijke confrontaties en bloedstollende gevechten met buitenaards schorremorrie. De game verlaat nergens het ingeslagen pad van zijn voorgangers, maar is gevarieerder, beter afgewerkt én bovendien alles wat genreconcurrent Resistance 3 (exclusief op PlayStation 3) nét niet is: bombastisch, meeslepend en onvergetelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content