Gameontwikkelaar Bethesda zet punt achter Skyrim

Bethesda gaat niet verder met ‘The Elder Scrolls V: Skyrim’. De gameontwikkelaar zal voor de game geen nieuwe uitbreidingspakketten meer vrijgeven en zich volledig toeleggen op een nieuw project.

Gameontwikkelaar Bethesda heeft zopas laten weten dat het niet verdergaat met ‘The Elder Scrolls V: Skyrim’. Het team achter de succesgame zal geen nieuwe uitbreidingspakketten meer vrijgeven en zich volledig toeleggen op een nieuw project.

“Sinds we er in 2006 aan begonnen, hebben we zo veel liefde en moeite gestoken in Skyrim”, zegt Bethesda op haar blog. “We hadden nooit durven dromen dat de game zou uitgroeien tot het fenomeen dat het nu is. En dat hebben we aan jullie te danken, de fans.”
‘The Elder Scrolls V: Skyrim’ is het vijfde deel in de gelijknamige reeks en het paradepaardje van gameontwikkelaar Bethesda. De game ging al meer dan tien miljoen keer over de toonbank en is goed voor honderden uren speelplezier.

Bethesda heeft de afgelopen zes maanden nog verschillende updates en uitbreidingspakketten voor ‘Skyrim’ vrijgegeven, maar nu is het sprookje helemaal over. “Een deel van het team werkt al een tijdje aan ons volgende grote project. Maar dit project heeft nu de volledige aandacht en inzet van de studio nodig om uit te groeien tot ons grootste en beste werk tot dusver.”

De kans is groot dat dit nieuwe project ‘Fallout 4’ is, maar er werd nog niets bevestigd. Wanneer de game zou moeten verschijnen, is niet duidelijk. Na ‘Fallout 3’ was het drie jaar wachten op ‘Skyrim’, dus misschien plant Bethesda wel een release voor het najaar van 2014. Wanneer ‘Fallout 4’ ook op de markt komt, het zal sowieso voor PC en next-gen consoles zijn.

Bethesda gaf wel te kennen dat er nog kleine updates zullen verschijnen voor ‘Skyrim’, zodat de game vlot blijft lopen. “Er zit zo veel van onszelf in ‘Skyrim’, we zullen er nooit echt afscheid van nemen.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content