Game Resident Evil: Operation Raccoon City

De nieuwste ‘Resident Evil’ verruilt overlevingshorror met rechttoe rechtaan schietkraamactie – zónder diepgang of denkwerk.

Resident Evil: Operation Raccoon City

PS3, Xbox 360

Capcom

GAMEPLAY 5 GRAFIEK 7 GELUID 7

Achtergrond
Tegenwoordig kijkt nog amper iemand op bij een zombie meer of minder. Het subgenre wordt nu al een tiental jaren herkauwd in films, games en stripverhalen. De langstlopende spelreeks met levende doden in een sleutelrol is zonder twijfel Resident Evil. Met Operation Raccoon City verschijnt een zoveelste spin-off van de ooit toonaangevende griezelreeks.

Verhaal
De game speelt zich af na de gebeurtenissen in Resident Evil 2 (1998) in een alternatieve realiteit. De gamer bestuurt (alleen of met meerdere spelers) een speciale beveiligingseenheid van farmaciegigant Umbrella Corporation. Doel is alle sporen uit te wissen van een mislukt medisch experiment dat mensen in vraatzuchtige roofdieren verandert. Een flauw excuus om alles en iedereen in de omtrek hersenloos aan gort te schieten.

Speelstijl
SOCOM-ontwikkelaar Slant Six injecteert vertrouwde elementen uit haar befaamde tactische shooterserie in Resident Evil, zoals teamwerk tussen personages met verschillende specialiteiten en de manier waarop de camera over de schouder inzoomt tijdens vuurgevechten. Strategie, een degelijk dekkingssysteem, verrassing en variatie zijn echter nergens te bespeuren.

Verdict
Meer dan een zielloos zoethoudertje voor de hardcore fans van de reeks naar de aanloop van het eind dit jaar te verschijnen Resident Evil 6 is Operation Raccoon City niet geworden. Integendeel, de game is een one trick pony die in niets uitblinkt, behalve dan in zijn repetitieve eentonigheid. Nieuwe zieltjes zal de reeks hiermee niet veroveren.

Dimitri DeweverFOCUS TRAKTEERT: Win 2 x PlayStation 3- en 2 x Xbox 360-edities van Resident Evil: Operation Raccoon City. KLIK HIER voor meer info.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content