Game: Need for Speed

De nieuwe ‘Need for Speed’ koppelt een filmisch verhaal aan een zenuwslopende straatrace door de VS – alleen spijtig van die motorpech.

Multi ? Electronic Arts

GAMEPLAY 6 ? GRAFIEK 8 ? GELUID 8

Verhaal
Sigaar van dienst is Jack Rourke. Opgejaagd door louche schuldeisers ziet hij nog maar één uitweg: deelnemen aan een illegale uithoudingswedstrijd van San Francisco naar New York om vervolgens met de prijzenpot zijn hachje te redden. Meer dan tweehonderd tegenstanders, malafide achtervolgers én de politie proberen voortdurend stokken in de wielen te steken.

Concept
Het spel lijkt soms een compilatieaflevering met de beste elementen uit de voorgaande episodes in een nieuwe verpakking – denk aan sporadische nachtraces, politieachtervolgingen en een dubieus straatracecircuit. Voor het eerst kan de speler – enkel wanneer het verhaal dat voorschrijft – zijn voertuig verlaten om te voet door de straten te rennen. Alleen spijtig dat de speler daarbij zo weinig te beslissen heeft over looprichting of verhaal.

Raceactie
Aangezien de game als één grote race van punt A naar punt B opgebouwd is, zit rondjes rijden op een circuit er niet in. Het feit dat de omgevingen erg divers zijn, maakt dat enigszins goed. De afwisseling tussen drukke steden, woestijn, bergen en besneeuwde kloven maakt er een gevarieerde roadtrip van.

Verdict
Het koetswerk van Need for Speed: The Run is best orde. Vooral onder de motorkap sputtert er wat tegen: het weggedrag van sommige voertuigen lijkt op dat van een bobslee, het hoofdverhaal is oppervlakkig en kort én de mogelijkheid om te voet te gaan, blijkt niet meer dan een gimmick. Enkel online valt er nog wat racepret te beleven.

Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content