Game ‘Grand Theft Auto V’ breekt meteen records

‘Grand Theft Auto V’, dé absolute blockbustergame van dit najaar, ligt in de winkelrekken. En dat zorgde voor een nachtelijke toeloop in onze contreien. De keten Game Mania alleen al kreeg meer dan 30 000 bezoekers over de vloer. Een record.

De release van de langverwachte computergame Grand Theft Auto V is zoals verwacht niet onopgemerkt voorbijgegaan. Nooit eerder werd er zo naar een game uitgekeken.

De volledige ‘GTA’-reeks speelt zich af binnen de grenzen van de virtuele stad, deze keer in Los Santos. De grens tussen fictie en realiteit is opnieuw flinterdun. Door de sublieme graphics oogt de game namelijk niet alleen hyperrealistisch, het benadert de werkelijkheid in die mate dat zelfs de spelpersonages gelijkenissen met de stemacteurs vertonen. Meer dan 300 mensen werkten enkele jaren aan de nieuwste Rockstarproductie waarmee een budget van zowat 200 miljoen euro werd gemoeid. Meteen de duurste game ooit.

De langverwachte ‘GTA V’-release op 17 september zorgde voor een ware toeloop in de zaken die voor de gelegenheid hun deuren om middernacht al hadden geopend. Winkelketen Game Mania, die helemaal werd ingekleed als een nachtclub, kreeg meer dan 30 000 nachtraven over de vloer. ‘Dat is een absoluut record’, aldus Tom Henderikx, concept manager van de gamespeciaalzaak. ‘Nooit eerder werden zoveel pre-orders voor een game geplaatst en voor het eerst kwamen er meer dan 30 000 fans opdagen bij een nachtopening. Twee records op een dag.’ (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content