Game ‘Deus Ex: Human Revolution’

Het sublieme in goudgele tinten badende productieontwerp en de variatie en balans tussen de vier spelonderdelen (vechten, sluipen, communiceren en hacken) maken van deze titel de eerste must-play van dit najaar.

Multi ? Eidos / Square Enix ? GAMEPLAY 9 ? GRAFIEK 9 ? GELUID 8

Achtergrond De derde episode uit deze bionische schietreeks speelt als een prequel op het inmiddels elf jaar oude eerste deel. Deus Ex (2000) innoveerde destijds met zijn uitgekiende mix tussen sciencefictionactie en rollenspelelementen. Ook met de talrijke dialogen en de op verschillende manieren te doorlopen spelomgevingen – waarmee de speler onder meer het verhaal kon bijsturen of bepalen – was de game zijn tijd ver vooruit. Human Revolution is wat dat betreft iets minder innoverend, maar heeft toch een aantal niet te versmaden verrassingen in petto.

Verhaal Anno 2027 is het verbeteren van het menselijke lichaam met biomechanische onderdelen algemeen goed geworden. Verschillende multinationals strijden op allerlei mogelijke manieren voor de marktleiderspositie. Als gevolg geraken ethische regels zoek, heerst er politieke onrust en wordt er uitbundig geprotesteerd door fanatieke groeperingen die strijden voor het behoud van een ‘normaal’ menselijk ras. Midden in deze puinhoop bevindt zich Adam Jensen, veiligheidsagent bij onderdelenproducent Sarif. Wanneer hij een verregaande samenzwering vermoedt, start hij een zoektocht naar de waarheid.

Keuzemogelijkheden Leuk is dat u volledig zelf bepaalt op welke manier u de verschillende problemen en confrontaties in het spel aanpakt. U kunt als een drieste stormram frontaal ten aanval trekken met allerlei vuurwapens, als een geruisloze wurgslang uw rivalen besluipen of de twee methodes combineren. Naast de onvermijdelijke schietpartijen bestaat de game ook voor een groot stuk uit het voeren van gesprekken en het verzamelen van bewijsmateriaal. Wie wil, kan soms knokpartijen uit de weg gaan door zijn beste verbale vaardigheden uit te proberen.

Verdict Deux Ex: Human Revolution is conceptueel vergelijkbaar met zijn voorgangers, maar gaat technisch een flinke stap vooruit. Het sublieme in goudgele tinten badende productieontwerp en de variatie en balans tussen de vier spelonderdelen (vechten, sluipen, communiceren en hacken) maken van deze titel de eerste must-play van dit najaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content