Foursquare maakt van New York een groot spelbord

Op ‘World of Fourcraft’ kan je, net zoals in het spelletje ‘Risk’, proberen om zoveel mogelijk terrein te veroveren in de Amerikaanse metropool.

Hoewel ‘location-based’ sociale netwerken steeds meer gebruikers tellen, zijn veel mensen nog niet helemaal overtuigd van het nut van sommige van deze diensten. ‘World of Fourcraft’ zal de sceptici niet overtuigen, maar is wel een van de leukste toepassingen van Foursquare tot nu toe.

Het spel werkt als volgt: deelnemers kiezen aan het begin van het spel aan welke borough of ploeg ze getrouwheid zweren: Brooklyn, Bronx, Queens, Staten Island of Manhattan. New York zelf werd verdeeld in verschillende vakken, en als spelers zich naar een bepaald deel van de stad verplaatsen, kunnen ze er ‘inchecken’. Als een bepaalde borough ergens een meerderheid behaalt, wint dat team die buurt en kleurt het gebied in de kleur van die ploeg.

Prijzen zijn er niet te winnen met ‘World of Fourcraft’, maar er valt toch een zeker prestige mee te verdienen. Bovendien zullen vaste gebruikers binnenkort zoals in een videogame kunnen ‘levellen’, om zo sterker te worden en meer gewicht in de schaal te kunnen leggen. Of ‘World of Fourcraft’ ook naar andere steden zal uitbreiden, zal de toekomst uitwijzen.

Volg de slag om New York hier!(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content