Filmkluis op je smartphone

Smartphone- en tableteigenaars kunnen met de NFB-applicatie gratis honderden (kort)films bekijken uit het Canadees Filmarchief.

Na pc-gebruikers kunnen nu ook smartphone- en tableteigenaars uit de Benelux gratis honderden (kort)films bekijken uit het archief van de National Film Board of Canada, dankzij de nieuwste versie van de NFB-applicatie.

De door de Canadese overheid gefinancierde filmproducent en -verdeler stelt via streaming de meest uiteenlopende alternatieve films, documentaires en animatiefilms ter beschikking voor persoonlijk gebruik. Downloaden is niet mogelijk. Een fijn initiatief voor filmliefhebbers die op zoek zijn naar veelal onbekende werken, die variëren van intrigerende experimenten over doelloze nonsens tot verloren parels. Veel Franstalige film zijn in het Engels ondertiteld, voor Engelstalige werken is er niets voorzien.

Het meest frustrerende nadeel is dat u bij bijna alle films betrekkelijk lang moet wachten voor de beelden en het geluid ingeladen zijn en een kijkbeurt zonder haperingen of stops gegarandeerd is. Iets waar de pc-versie minder last van blijkt te hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content