Drummen op niveau

Het softwareprogramma FriendJam voor de digitale V-Drums van Roland koppelt het drumstel aan een computer en verandert het in een online spelconsole .

Het digitaleV-Drums-systeem van Roland bestaat al enkele jaren en beschermt al die tijd al mensen overal te lande tegen de dreunen van hun drummende buren, die het geluid zo goed als volledig naar een hoofdtelefoon kunnen doorschakelen. Nieuw is nu de toevoeging van het gratis softwareprogramma FriendJam, dat het drumstel aan een computer of laptop koppelt en het in een online spelconsole verandert.

Roland noemt het een sociaalinteractieve tool, wij noemen het Guitar Hero of Rock Band met een écht instrument. Het programma downloadt de laatste nieuwe oefennummers uit zeven verschillende muziekgenres van de Rolandwebsite en extra favorieten kunnen als mp3 worden toegevoegd. De gebruiker krijgt zelfs een overzicht van wie er op dat ogenblik aan het V-Drummen is. Op het midden van het computerscherm worden de drumpad afgebeeld, die bij elke aanraking met de drumstok oranje oplichten. Niveaumeters in halve cirkelvorm geven dan weer de aanslagkracht weer.

De prestaties tijdens de oefensessies zijn meteen op het scherm af te lezen en worden na afloop volgens parameters als maat, techniek en uithoudingsvermogen gequoteerd om in een online wereldranglijst te worden geranschikt. Via Twitter kunnen gebruikers met elkaar communiceren en spelenderwijs hun drumskills verbeteren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Klik hier voor een drumles zonder het softwareprogramma:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content