Denon viert met surroundkunst

Het Japanse hifimerk Denon viert zijn honderdste verjaardag met straffe collector’s editions.

Op 1 oktober vierde het Japanse hifimerk Denon zijn honderdste verjaardag. Om dit jubileum extra luister bij te zetten, worden er in de Benelux zes speciale collector’s editions van onder meer een draaitafel, geïntegreerde versterker, hoofdtelefoon en een universele (cd, dvd, Blu-ray) speler gelanceerd.

Ons interesseert vooral de AVR-A100 audio/video receiver. Deze rijzige multifunctionele surroundversterker annex beeldverwerker biedt met zijn 9.2-ondersteuning uiteraard een nutteloze overkill aan geluidskanalen (de 7.1 soundsporen ondersteunende Blu-rayfilms en -games zijn amper op 1 hand te tellen), maar de rest van zijn functies zijn om duimen en vingers bij af te likken.

Of wat dacht u van de mogelijkheid tot het draadloos afspelen van muziek afkomstig van uw laptop of desktop via Network Audio, het streamen van foto’s naar uw televisiescherm, een verbluffende analoog/digitaal-converter voor wie vinyl wenst af te spelen en de mogelijkheid tot het opwaarderen van dvd’s naar hoge definitie?

Voor de peperdure winkelprijs van 2.350 euro ontvangt u niet enkel een fijn staaltje hifitechniek, maar ook een gehandtekend echtheidscertificaat van de hoofdingenieur productie, die het toestel persoonlijk vervaardigde. Nou ja, vooral voor de gefortuneerde audiofiel zeg maar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content