De tabletcomputer van Sony

Sony lanceert eind deze maand als een van de laatste grote elektronicamerken een eigen tabletcomputer: de Tablet S. De belangrijkste kenmerken op een rijtje.

De Tablet S draait op het Android 3.1 Honeycomb-besturingssysteem van Google en surfen gaat erg vlot dankzij de overzichtelijk geïntegreerde internetbrowser.

Bediening gebeurt via een 9,4 inch aanraakscherm. Opvallend is de trapeziumvorm die bijzonder goed in de hand blijkt te liggen. Helemaal uniek is de mogelijkheid om hem zonder bijkomende hardware als infrarood afstandsbediening in te schakelen voor uw multimedia-apparaten. Alle grote merken en modellen zijn compatibel, zodat u met de tablet uw tv, muziekinstallatie en dvd- of Blu-rayspeler kunt bedienen.

Via het DLNA-protocol kunt u draadloos muziek-, foto- en videobestanden overhevelen van en naar uw computer, smartphone, fototoestel en PlayStation 3-console. Ook kunt u aan de slag met verschillende PSOne- en PSP-games. Prijzen: 479 euro (16GB wifi) en 599 euro (32GB 3G). In november verschijnt ook de dichtvouwbare Tablet P, die we dan zullen bespreken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content