De groenste tv van Europa

Philips heeft met de Econova het meest ecologische beeldscherm van Europa in huis.

De mensen van Philips lieten ons uitgebreid kennis maken met het meest ecologische beeldscherm dat momenteel in Europa verkrijgbaar is. De Econova is een 42-inch (107 cm.) HD-LED-televisie die volledig ontworpen is vanuit groene overwegingen, zonder hiervoor in te boeten aan prestaties en beeldkwaliteit.

Ondanks de schermafmeting van gemiddelde grootte, verbruikt de Econova slechts 40 Watt in eco-modus. Het energieverbruik is in vergelijking met concurrerende schermen met eenzelfde diameter dus 60 procent lager. Een uitgeschakeld Econovascherm verbruikt ook echt 0 Watt, in tegenstelling tot het sluipstroom verbruikende stand-bylampje van de meeste andere televisies.

De afstandsbediening werkt zonder batterijen en is op de achterzijde uitgerust met zonnecellen die hem automatisch met zonne-energie opladen wanneer u hem niet gebruikt. Ook aan materiaalkeuze werd zorgvuldig aandacht besteed. Zo is het paneel dat de elektronica aan de achterzijde en randen afschermt, vervaardigd uit gerecycleerd aluminium, kan de voet ook omgebouwd worden tot muurbeugel én is de verpakking van het toestel honderd procent recycleerbaar.

Niet verwonderlijk wist de Econova als meest ecologische televisie van 2010-2011 onlangs de European Green TV EISA-award weg te kapen. Richtprijs: 1.499 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content