Creatief met de Kinect

Met de nieuwe bewegingssensor voor de Xbox 360 kunnen handige geeks veel meer dan enkel gamen.

Toen de Nintendo Wii in 2006 op de markt kwam, was een van de belangrijkste vernieuwingen het feit dat je de console deels door middel van armbewegingen kon bedienen. Bij een boksspelletje moet de Wii’er echt klappen uitdelen, en bij golfen speelt ook de houding van de speler een rol.

De Wii werd een doorslaand succes, en dit leidde ook concurrenten Sony en Microsoft ertoe om ook bewegingsensoren voor hun consoles uit te brengen.

Enkele handige jongens vonden al snel manieren om de technologie achter de Kinect (voor de Xbox 360) voor meer te gebruiken dan enkel videogames. De website BusinessInsider bracht onlangs een overzicht van de coolste ‘Kinect hacks’. Zo vond iemand een manier om Jackson Pollock-gewijs met virtuele verf aan de slag te gaan, en maakte een slimme nerd een systeem om zijn computer met zijn handen te bedienen, net zoals Tom Cruise in de film ‘Minority Report’.

Die laatste ‘hack’ is overigens niet eens zo ver gezocht. Verwacht wordt dat de volgende versie van Windows ook Kinect-ondersteuning zal bevatten. (MD) Bekijk de Kinect hacks hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content