Binnenkort videochatten op Facebook?

De sociale netwerksite kondigde vorige week aan een dezer dagen met ‘something awesome’ op de proppen te komen. Volgens kenners zou het wel eens over een Skype-achtige videochat kunnen gaan, al is dat lang niet zeker.

Electronista meldt dat veel geruchten rond de nieuwe aankondiging van Facebook naar een samenwerking met Skype leiden. Naar alle waarschijnlijkheid zullen gebruikers van Facebook binnenkort dus kunnen videochatten met al hun ‘vrienden’. De dienst zou zowel mobiel als in browsers werken. Een mengvorm van de technologie van Skype met het gigantische sociale netwerk van Facebook zou wel eens de definitieve doorbraak van videochat kunnen betekenen. De technologie bestaat al meer dan een decennium, maar werd in de praktijk nog niet regelmatig door het brede publiek gebruikt.

De mogelijke lancering van een Facebook videochat zou er dus meteen na de start van ‘Google+’ komen, en dat is opvallend. Een van de paradepaardjes van het nieuwe sociale netwerk van Google is immers ‘Hangout’, een systeem waarmee met tien gebruikers tegelijk kan worden gepraat via de webcam.

Het gonst al een tijdje van de geruchten over welke ‘awesome’ toepassing Facebook zal lanceren. Een langverwachte app voor de iPad behoort ook tot de mogelijkheden. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content