Apple lanceert razendsnelle MacBooks

Apple heeft zopas drie nieuwe notebooks in haar MacBook Pro-serie gelanceerd. Deze nieuwe MacBookgeneratie is hiermee tot tweemaal krachtiger en sneller dan de vorige.

Apple heeft zopas drie nieuwe notebooks in haar MacBook Pro-serie gelanceerd. Het model met 13″-scherm heeft een dual-core Intelprocessor, de 15″- en 17″-versies bieden onderdak aan een quad-core Intel-processor. Deze nieuwe MacBookgeneratie is hiermee tot tweemaal krachtiger en sneller dan de vorige. Als eerste ter wereld zijn de toestellen uitgerust met een Thunderboltpoort, waarmee u razendsnel gegevens tussen computers en randapparatuur kunt uitwisselen.

Het Thunderboltcommunicatiesysteem is twintig maal sneller dan het traditionele usb 2.0-protocol en tot twaalf maal sneller dan Firewire. Met zulke snelheden kunnen volledige HD-langspeelfilms in een halve minuut ontvangen én doorgestuurd worden. Dat maakt het systeem erg geschikt voor beeldmontage. De ingebouwde AMD Radeon grafische processor bij de twee grootste MacBooks is dan weer een verbetering voor games en andere grafische toepassingen in hoge definitie. Qua look blijft de minimale unibody-aluminiumbehuizing behouden.

Winkelprijzen schommelen tussen de 1199 euro voor het instapmodel en 2499 euro voor de krachtigste versie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content